L+C Schoonhoven Contructiebedrijf voor apparatenbouw, machinebouw, koeltechniek en automotive
L+C Schoonhoven Contructiebedrijf voor apparatenbouw, machinebouw, koeltechniek en automotive
SPECIALIST IN APPARATENBOUW, MACHINEBOUW EN KOELTECHNIEK

Jeroen Weber Nederlands kampioen MIG/MAG lassen VMBO scholen

Onderstaand het artikel in de Goudse Post 21 april 2016

Woensdag 20 april waren de finales van de Nationale Laswedstrijden voor vmbo-leerlingen in Scherpenzeel

De organisatie van deze wedstrijd was in handen van het Nederlands Instituut voor Lastechniek(NIL). Jeroen Weber, leerling techniek van GsG Het Segment school voor Praktijkonderwijs in Gouda, mocht dankzij zijn prestatie; eerste plaats op het regionale kampioenschap in Rotterdam Botlek, samen met 26 andere jongeren meedoen aan de nationale laswedstrijd. De jonge lassers moeten tijdens deze wedstrijd met MAG (Metal Active Gaswelding, lasproces NIL niveau 1) of BMBE(Booglassen Met Beklede Elektrode) een werkstuk aflassen. De opdracht voor dit jaar was behoorlijk ingewikkeld waarin weinig tot geen lasfouten mogen voorkomen.
In de weken voor de wedstrijd heeft Jeroen zich goed kunnen voorbereiden bij zijn stageadres, de firma L+C Schoonhoven en bij de door de school ingekochte lasopleiding van de SBB in Gouda. Jeroen vertrok op woensdag in de vroege ochtend met Jacco Seinen, stagebegeleider van GsG Het Segment, naar Scherpenzeel. Daar vonden de NIL Nationale Laswedstrijden voor vmbo-leerlingen 2016 plaats bij E&P Opleiding en Advies B.V.
Na de introductie begon de spannende dag voor de lassers. Lassen in een vreemde omgeving en met een gezonde spanning bleek echter geen obstakel voor een prima resultaat. Na de beoordeling van het werkstuk bleek Jeroen Weber er boven uit te steken en behaalde de eerste plaats! Daarmee wordt de kwaliteit van het praktijkonderwijs weer eens onderstreept, leerlingen ontvangen daar een volwaardige en deskundige opleiding tot beroepskrachten waar het bedrijfsleven om zit te springen. Op school werd Jeroen ook in het zonnetje gezet, hij kreeg een daverend applaus van zijn medeleerlingen. Als klap op de vuurpijl kreeg Jeroen van zijn stagegever een baan aangeboden.